Drempelloze doorstroom

In deze sessie bespraken we samen met Cordaan dit project waarbij mensen met behoud van rechten kunnen doorstromen. Het project liep gedurende 2,5 jaar. Een belangrijk aandachtspunt bleken de verschillen in werkinhoud bij de leerlijnen en het verschil in niveau van de begeleidingsgraad: bij Cordaan is er 1 begeleider op 6, bij Pantar is dat 1 op 30.

Het project wordt verder geƫvalueerd en vraagt goede communicatie. Dat laatste blijkt ook een kans. Waar Cordaan en Pantar, die beide toch al decennia bestaan, in het verleden grotendeels als gescheiden werelden naast elkaar opereerden, was dit project een manier om elkaar beter te leren kennen. Dat komt de participatie en samenwerking uiteindelijk alleen maar ten goede.

Bekijk de video Drempelloze Doorstroom

De kunst van het ontwikkelen

In deze sessie kwam met name de Pantar Ontwikkel Methodiek (POM) aan de orde. De basis hiervan is een ontwikkelkaart die inzicht geeft in de vaardigheden en competenties van een medewerker en tweemaal per jaar wordt ingevuld door een teamleider.

Dit werkdocument wordt samen ingezien en besproken en dient als plan voor een individueel ontwikkeltraject. Pantar vervult in dit proces de rol van reisleider naar de bestemming, en wil daarbij zoveel mogelijk de regie geven aan de mens zelf om wie het gaat.

Nieuw beschut werk in de praktijk

Beschut werk houdt rekening met wat iemand kan. Pantar, de gemeente Amsterdam en het UWV werken samen om tot een succesvolle praktijk te komen. In deze sessie bespraken we samen met de gemeente Amsterdam hoe we dat doen.

Naar aanleiding van deze sessie zijn we gaan inventariseren hoe we verder gaan samenwerken en kunnen optrekken met andere organisaties.